Susam Yağının Cilde Faydaları

Susam yağının genel faydaları hakkına daha önce bilgilendirmede bulunsak da burada bir kez daha susam yağının genel faydalarından ve özel olarak cilde faydalarından bahsedeceğiz. Bu sayede cilde kullanacağınız susam yağından neler elde edebileceğinizi bileceksiniz. İyi okumalar dileriz.

 

11
Susam Yağı Faydaları

 

Susam Yağı Faydaları

Pek çok kozmetik ürünün en etkili bileşiklerinden olan susam yağı, orijinal yapısıyla bulunup kullanıldığında bir çok cilt probleminin çözümünde önemli bir tedavi destekleyici olurken, yaşanması olası problemlerin önüne geçmek açısında da etkili bir bakım yağıdır.

Soğuk pres yöntemi ile sıkılarak elde edilen susam yağı,   susam tohumlarından elde edilir. Susam yağı alırken kavrulmamış susam tohumlarından soğuk sıkıma ve ısıl işlem görmeden üretilmiş, katkı maddesi eklenmemiş ve başka yağlarla seyreltilmemiş ve de renklendirici maddeler kullanılmamış olanlar tercih edilmelidir.

Cilt için Susam Yağı 

 

11
Cilt için Susam Yağı

 

İçeriğinde E, A ve B kompleks vitaminleri, fosfor, bakır, kalsiyum, çinko ve magnezyum mineralleri bulunan susam yağı,  Omega 6 ve Omega 9 yağ asitleri açısından da zengindir. Susam yağı bu özellikleri ile cildi nemlendirir, besler ve yaşlanmayı geciktirir. Bunun yanında yapısındaki antioksidanlar ve lesitin (fosfatidilkolin) açısından çok zengindir. Özellikle içindeki doğal lesitin ve antioksidan maddeler yağın cildin derinlerine kadar emilmesine yardımcı olur.

Normal koşullarda cildin nem dengesinin ve kolajen üretiminin dengeli bir şekilde devamlılığının sağlanması için günümüz koşullarında bir takım bakım uygulamaları kaçınılmaz hale gelirken, susam yağı hem anti-oksidatif yapısı hemde yüksek çinko içeriğiyle kollajen üretimini dengeye kavuşturarak canlı ve sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlar.

Kuru Ciltler İçin Susam Yağı

Susam yağı özellikle kuru ciltler için etkili bir yağdır. Doymamış yağ bakımından zengin olma özelliği ve emilim kabiliyeti ile gözeneklere hemen işler ve cildi kısa sürede nemlendirir. Dirsek, ayak topukları gibi çok kuruyan bölgelerin nemlendirilmesinde etkilidir. Susam yağının cilde uygulanması kuru ciltlerde sık karşılaşılan döküntülerin önüne geçtiği de bilinmektedir.

Anti-aging ve Kırışıklık Karşıtı Olarak Susam Yağı

Yapısal olarak susam yağının kendine has karakterini oluşturan “sesamol” minerali  güçlü bir antioksif etkiye sahiptir. Bu özelliği ile ciltte yaşlanmanın etkilerini arttıran serbest radikallerle savaşır. Kollajen, elastin seviyelerinin normal düzeylerde kalmasını sağlayarak, hücre dezenformasyobnunu engeller ve cildin erken yaşlanmasının önüne geçer. Cildin daha genç görünmesini sağlayarak sıkılaştırıcı etkisiyle orta vade de düzenli kullanımda başarılı sonuçlar gösterir.

Sedef Egzema ve Mantara Karşı Susam Yağı

Susam yağı içeriğindeki antioksidanlar sayesinde cildi temizler ve toksinlerden arındırır. Sedef ve egzama gibi kronikleşebilen cilt hastalıklarının etkisinin azaltılması ve yarattığı tahribatın terapi edilmesinde göz ardı edilmemesi gereken bir rahatlamaya yol açarak cildin dengeye kavuşmasına yardımcı olur. Yine aynı etki mantar enfeksiyonlarının yarattığı sıkıntılarda söz konusudur.

Güneş Koruyucu Olarak Susam Yağı

Özellikle yazın güneşin etkisinin giderek güçlendiği zamanlarda güneşin UVA ve UVB ışınlarına uzun süre  maruz kalındığında ciddi sıkıntılara ciltte meydana gelebilir. Bundan en basit durum yanlış bronzlaşma ve cilt lekesi iken, ciddi olarak cilt kanserine kadar uzanmaktadır. Bir çoğumuz hassas olan cilt yapımızın güneşten kaynaklanan lekelerini gidermek için kimyasal peeling uygulamalarından tutunda lazer tedavisine kadar bir dizi çözüm için bütün bir kış koşturur dururuz.

Ancak susam yağı, içeriğindeki doğal güneşten koruma faktörü SPF (sun protect factör) 45’ le yüksek oranda benzerlik gösterir. Bu nedenle kaliteli güneş yağlarının terkibine de girmektedir. Böylece sağlıklı bronzlaşmayı mümkün kılarken leke ve yanıklarında önüne geçer. Susam yağının bilinen özelliklerinden bir diğeri de endoderm tabakası üzerindeki hızlı, onarıcı etkisinden dolayı yanıklarda başarıyla kullanılmasıdır.

Susam Yağı Cilde Nasıl Uygulanır

İnternette bir çok noktada susam yağının yoğunluklu yapısının olduğu varsayılarak başka yağlarla hatta zeytin yağıyla seyreltebileceğine dair vurgular yanlış bir içeriğe sahiptir. susam yağının kullanımı en rahat yağ olmasını sağlayan tam aksine düşük yoğunluklu bir yapıya sahip olmasıdır. Bu yüzden orijinal yapıya sahip susam yağı kesinlikle başka yağlarla karıştırılmadan ve seyreltilmeden kullanılmalıdır.

Problemli cilt bölgelerinde hasas bir şekilde parmak uçlarıyla küçük daireler halinde uygulanabilen susam yağı bakım amaçlı uygulamalarda yine aynı özenle cilde tadbik edilmeli. Burada dikkat edilmesi gereken miktarını aşırıya kaçmadan alerjik sıkıntılara sebeb verecek derece yoğun bir şekilde uygulamamaya özen göstermektir.

Konumuzla alakalı olarak Susam ve Susamın Faydaları   başlıklı yazımızında dikkate değer olduğunu vurgulamak isteriz. ayrıntılı yazımız için linki tıklamanız yeterli olacaktır. İyi okumalar.

Yorum bırakın

WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.

Yukarı ↑